2019-10-11 12:26:43• hírek • Bajnai Botond

Jutalomkiránduláson jártak a legügyesebb újrahasznosítók

Bizonyára emlékeznek rá, szeptember 28-án megnyitotta kapuit az atyai Kentaur Szabadidőközpontban, az a nemrég épült öko-labirintus, melynek építőelemeit 75 Szatmár megyei tanintézmény diákjai pillepalack-kerítéselemekből készítették.

 

Az 520 méter hosszú labirintust formáló kerítést 82 800 műanyag flakonból hozták létre, melynek súlya megközelíti a 4,15 tonnát.

 

Az újrahasznosító akciót kezdeményező Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség még a megmozdulást megelőzően ígéretet tett a résztevő tanintézményeknek, a 10 legügyesebb iskola, amelyek a legtöbb kerítéselemet készítik el, jutalomkirándulásra küldhetik 3-3 diájukat. Az utazás során pedig a diákoknak lehetőségük nyílik meglátogatni azt az ópusztaszeri kalandparkot, ahol egy hasonló labirintus működik már évek óta.

 

A megígért kirándulást október 4–6. között szervezték meg, a résztevő diákok pedig nagy örömmel vettek részt ezen a kalandos utazáson.

 

Mind a 10 iskolából 3-3 diák vett részt, illetve az adott tanintézmény projektvezető pedagógusai. A háromnapos ópusztaszeri látogatás során a résztvevők meglátogatták Magyarország Körösvölgyi természetvédelmi területeit, a dévabányai múzeumot, valamint a Körösvölgyi Állatparkot, illetve az ópusztaszeri kalandparkot és labirintust is.

 

A diákok jól érezték magukat, a lelkesedés hatalmas volt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: